Elegantie in een eclectisch jasje

“Als je een ‘wauw-gevoel’ krijgt van een interieur, komt dat meestal door verlichting. Licht kan een ruimte goed indelen naar verschillende functies, objecten uitlichten en hoogtes benadrukken. Dat is alles bepalend voor de sfeer.”

Amber Friederichs, interieurarchitect en mede-eigenaar van Yohan May Interiors, creëerde samen met ons een zeer unieke, knusse sfeer in haar woonhuis in Houthaven aan het IJ in Amsterdam. 

 

Amber4

Project

Woonhuis

Sfeer

Eclectisch

Type verlichting

Architecturaal

Merk(en)

FLOS

Partner(s)

Hans Graven (installatie)

Bijzonderheid verlichting 

Domotica Casambi

 

"Ik begon met een plan voor verlichting voor de woning. Sommige keuzes kun je alleen in een vroeg stadium maken. Hoe krijg je bijvoorbeeld eenzelfde lichttemperatuur ingesteld voor een ruimte met lampen van verschillende fabrikanten?"

“Als het om licht gaat, zie je al gauw een detail over het hoofd”

De unieke stijl in de woning laat zich het best omschrijven door Eclectisch. Overal zie je invloeden uit Azië en komt de voorliefde voor intense, diepe kleuren terug. Gouden details, groene planten en vooral geen grijze ondertonen. De combinatie van verschillende materialen in dezelfde kleurstellingen is spannend en elegant.

Amber5

Amber6

Amber5

 

Subtiel uitlichten van kunst

“Als licht goed is toegepast, dan legt het subtiel de nadruk op bijzondere objecten. Zoals de Aziatische kameel (3e eeuws na christus) die ik van mijn vader heb geërfd. Het kunstwerk is in opdracht gemaakt door de Franse kunstenaar David Aiu Servan-Schreiber. In het ouderlijk huis had de kameel een bijzondere plek in een glazen box in een muur, dat heb ik terug laten komen. Mooi uitgelicht door de spots die erop staan. Dat maakt me enorm trots.”

Domotica van Casambi

"Het was een wens om het huis slim te maken. Alle verlichting is daarom aangesloten op domotica van Casambi en bedien ik eenvoudig via de app op mijn telefoon."

Intensieve samenwerking

"Geoffrey van Oudenaarde adviseerde mij over de beam (bundelbreedte) van de spots voor het uitlichten van mijn kunstobjecten. Maar ook over de lichtsterktes en het aantal lampen per ruimte. Zijn kennis daarover was onmisbaar voor het resultaat. Bloomlighting is veel op locatie geweest om alles tot in detail af te stemmen en te begeleiden; dat was top!” 

 

Toegepaste armaturen: Johnny'sZero track Find me 0 en 1, Tracking magnet, Light shadow dots (FLOS), Revolve Rise&Fall (Bert Frank), Gold Moon Chandelier (Catellani&Smith). Fotografie: Christel Derksen.

Nieuwsgierig naar het bedrijf van Amber? Ga naar YohanMay.com. Sparren over licht? Neem contact met ons op.

 

Amber5

Amber6

Amber5

 

Amber5

Amber5

 

 

Amber1

Switch rond ON new DIAP

 Facebook Instagram LinkedIn