"Licht is een belangrijke satisfier"

"Gasten keren nooit meer terug naar je restaurant als 1. de verlichting of 2. de temperatuur niet klopt. Dat zijn, vaak onbewust, de belangrijkste satisfiers."

Vasso Panagoulopoulos, horecaondernemer

Van de projectbegeleiding van een 15-tal Landal-parken tot het openen van een eigen wijnbar en meerdere horecazaken: Vasso Panagoulopoulos is zijn leven lang gepassioneerd ondernemer. Hij kent niet anders. Wil niets liever. Recent startte hij samen met zijn compagnons Bas en Xander, en dat is lef hebben, twee nieuwe restaurants in Amsterdam. Miss Scarlett en Foodbar Barabas hebben elk een unieke sfeer die past bij de Amsterdamse wijk waarin het restaurant gevestigd is. Bas en Xander stampten daarvóór ook al Oma Ietje uit de grond.

 

Selects draftversion Barabas IrisDuvekot 280921 0028

Horeca-ondernemers met lef: Vasso, Bas, Xander

Project

Horeca

Sfeer

Iconisch, warme thuishaven, rauw

Type verlichting

Architecturaal

Locatie

Amsterdam

 

Warme thuishaven en funky cocktails

Bij beide horecazaken kun je terecht voor originele, wereldse gerechten met een eigen twist. Toch waan je je in verschillende werelden. Miss Scarlett prikkelt je creativiteit en Foodbar Barabas heeft een rauwe vibe en funky cocktails. Oma Ietje voelt aan als een warme thuishaven. Inspiratie doen de mannen op verschillende plekken op. "Als ik ergens kom en door iets moois wordt gegrepen, dan achterhaal ik waar dat oorspronkelijk vandaan komt. Glaswerk of marmer bijvoorbeeld. Sfeer moet je zelf beleven, materialen moet je voelen." Laat Vasso ons weten.

 

Selects draftversion Barabas IrisDuvekot 280921 0132

Selects draftversion Barabas IrisDuvekot 280921 0028

 

Licht wordt onderschat

"Licht is een belangrijke satisfier voor horecagasten en dus essentieel. Als licht niet goed is, dan klopt de sfeer niet. Verlichting is een flinke investering en weinig mensen hebben er echt verstand van. Dat wordt onderschat. Je hebt in de basis een goed plan nodig, maar ook daarna moet je bijstellen, accenten aanpassen en afstijlen. Zo kies je soms op het laatst nog voor andere lichtbronnen. Die speelruimte moet je hebben om de sfeer die je wilt creëren zo goed mogelijk neer te zetten."

Vasso geeft toe dat de opleveringen van Miss Scarlett en Foodbar Barabas in een recordtempo zijn gedaan. Van ontwerp tot oplevering duurde nog geen drieëneenhalve maand. Dat is gelukt door goede samenwerking met leveranciers.

 

Ekademe

Amber5

 

Originele touch

De samenwerking met Studio Mieke Meijer bracht een originele touch met eigenzinnige decoratieve verlichting. Zoals deze van kleur veranderende eyecatcher van Miss Scarlett:

 

Ekademe

Amber5

 

"Een goede partner past bij je visie"

"Ik werk samen met partners die in onze visie mee kunnen. Dat is investeren in een langdurige relatie om vervolgens volledig van elkaar op aan te kunnen. Hoeveel verstand je ook hebt van horeca en interieurdesign, je kunt niet zonder specialisten. Verlichting is een vak apart en aan de meeste interieurontwerpers niet besteed. Geoffrey van Oudenaarde ken ik ruim vijf jaar. Twee van mijn horecazaken zijn voorzien van architecturale verlichting door Bloomlighting. Direct nadat de basisopstelling van de keuken, bar, tafels en stoelen is bepaald, starten we met het plan voor de verlichting. Dan wil je al weten waar de rails moeten komen. Bloomlighting is aanwezig als de elektricien en aannemer er zijn. We kiezen uit twee tekeningen en dan stap ik er even tussenuit. Bloomlighting stemt nauwkeurig met andere leveranciers af over aansluitingen, montage en afmontage."

Nieuwsgierig naar de café/restaurants? Bezoeken kan eindelijk weer! Ga naar Oma Ietje, Miss Scarlett of Foodbar Barabas.

Wil je inspiratie over de toepassingen van licht? 

Ontvang onze inspiratiemails

 

Final LR Barabas IrisDuvekot 280921 0050

Switch rond ON new DIAP

 Facebook Instagram LinkedIn