Ontworpen om te inspireren

“We krijgen orders van over de hele wereld, maar bezoekers zijn vooral mensen uit Utrecht. Van jongeren met een bijbaan bij de Action tot ervaren horecaondernemers; ze komen allemaal kijken om geïnspireerd te raken. En dat was precies onze bedoeling." - Tycho Klein Severt

Ekademe, fonetisch voor academie (leerschool), is een canvas. Ontworpen om jong en oud te inspireren op het gebied van fashion, lifestyle, art, design, architecture & technology. In deze store komen een eigenzinnige kijk op fashion en ervaren ondernemerschap van vier compagnons, met een achtergrond in design en architectuur, samen.

 

IMG 8021

Project

Conceptstore

Sfeer

Contrast en beweging

Type verlichting

Architecturaal

Merk(en)

FLOS

Locatie

Utrecht

Bijzonderheid verlichting 

Flexibel licht en magnetische armaturen met The Running Magnet

 

Dat dit kan in Utrecht

"Mensen die de conceptstore bezoeken zijn verbaasd dat dit type winkel in Utrecht bestaat. Dit verwacht je niet in de intieme en gemoedelijke stad waar ondernemers in de binnenstad elkaar goed kennen." Door de positieve reacties van klanten is Tycho blij dat hij en zijn compagnons dit hebben aangedurfd.

The Running Magnet van FLOS (architecturaal) heeft de hoofdrol in het concept van de store. Fan van het merk FLOS was mede-eigenaar Tycho al. Het past goed bij zijn voorkeur voor abstractie en gedrevenheid om boven de standaard uit te stijgen.

 

FLOS Architectural Collection 2021

 

Ekademe

Amber5

This

concept
store

is bold

 

“De CRI-waarde moet hoog zijn”

"De producten moeten goed uitgelicht zijn. De CRI-waarde moet kloppen, het product moet hetzelfde ogen als buiten in natuurlijk licht." CRI (Coloring Rendering Index) is een index die aangeeft in welke mate een lichtbron de natuurlijke kleuren van een verlicht object weergeeft.

 

Ekademe

Ekademe

Ekademe

 

Ekademe

Ekademe

 

Bloomlighting is heel flexibel

"Ik heb zelf het ontwerp voor de store gemaakt en had al een beeld bij de rol van licht. Ik en mijn compagnons stemden over de verlichting eerst af met een grote partij, maar liepen vast op de communicatie; afstemming moest snel en kort. Ondanks onze eigen tijdsdruk werkte dat niet voor ons. We zochten samenwerking met Bloomlighting en dat verliep direct prettig. We hadden echt een wisselwerking; Bloomlighting dacht mee vanuit eigen visie en schakelde net zo makkelijk met onze aannemer. Een partner met hands on mentaliteit die meebeweegt is heerlijk voor een MKB!"

Snellere levering van armaturen

"De oplevering in drie/vier maanden tijd was ambitieus. Mede dankzij Bloomlighting hebben we dit gehaald. Goed bereikbaar via What'sApp en snel ter plaatse als het nodig was. De sterke relatie van Bloomlighting met de fabrikant zorgde er ook voor dat armaturen sneller geleverd konden worden."

Ook wij zijn blij met de samenwerking met Tycho. Een prettig persoon met toffe ideeën die veel energie geeft in het contact. We zijn er stiekem best trots op dat we hebben mogen meewerken aan deze bijzondere winkel met licht in de hoofdrol!

 

Toegepaste armaturen: The Running Magnet (FLOS).

Nieuwsgierig naar Ekademe? Bezoek de store in Utrecht. Sparren over licht? Neem contact met ons op.

 

Ekademe

Ekademe

Ekademe

 

Amber1 

Switch rond ON new DIAP

 Facebook Instagram LinkedIn