Domotica

Steeds meer woningen, maar ook kantoren en hotels worden voorzien van domotica. Alle technieken in een gebouw worden met elkaar verbonden door domotica. Zoals type verlichting, verschillende lichtsterktes voor een specifieke sfeer en tijdsindicatoren. Domotica is niet meer weg te denken uit een goed lichtplan.

Gemak en plezier

Met domotica bedien je verlichting eenvoudig met je telefoon, tablet of smartwatch. Domotica is een ‘actie-reactie’-systeem dat werkt met sensoren, actuatoren en een controller. Je kunt armaturen dimmen, de verwarming op afstand aan- of uitzetten en het alarm in en uitschakelen. Ook airco-installaties, zonwering, beveiligingssystemen, huishoudelijke apparaten (koffiemachine, koelkast, magnetron en oven) kun je koppelen.

DALI

DALI (Digital Adressable Lighting Interface) is ontwikkeld als een ­internationale standaard voor het intelligent beheren van verlichting. Samen met een goed verlichtingssysteem biedt dit protocol uitgebreide mogelijkheden, zoals:

✓   Instellingen op basis van daglicht
✓   Regelen van verlichtingssterkte
✓   Aanpassen van lichtkleuren voor verschillende sferen

Met DALI kies je voor aangename verlichting, energiebesparing en bedieningsgemak.

Casambi

Casambi is een volledig draadloos systeem, waarin armaturen en andere apparaten rechtstreeks met elkaar communiceren. Veel verlichtingsproducten zijn 'Casambiready' of hebben een ingebouwde Casambimodule. De techniek is gebaseerd op Bluetooth en is daarmee geschikt voor elke smartphone, tablet en smartwatch. De app (iOS en Android) heeft veel bedieningsopties, waaronder:

✓   Armaturen afzonderlijk of in groepen dimmen
✓   Scènes, animaties en dynamische lichtshows maken
✓   Timers instellen
✓   Circadiaans lichtschema's maken (op basis van onze biologische klok)

 

Wil je domotica op onder andere verlichting in een project toepassen? Dan heb je specialistische kennis nodig. Heb je een vraag over de mogelijkheden of wil je advies voor een specifieke opdracht? Neem dan contact met ons op.

Switch rond ON new DIAP

 Facebook Instagram LinkedIn